Pasta jajeczna z serem żółtym i szczypiorkiem

KategoriaPoziom trudności Łatwe

Na zakończenie dnia i na kolorowe sny - postaw na pożywną i lekką kolację. (Polecane od 3 roku życia).

Porcje 1 Porcja
Czas Przygotowania5 minutCzas Gotowania5 minutCzas Całkowity 10 minut

 50 g jajek (1 szt.)
 30 g sera żółtego
 1 łyżka szczypiorku (5g)
 1 łyżeczka masła (5g)
 70 g chleba razowego (2 kromki)
 100 g świeżych warzyw
 1 szczypta soli
 1 szczypta pieprzu

1

Jajko ugotować na twardo, obrać i jeszcze ciepłe rozdrobnić widelcem, wymieszać z masłem.

2

Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do masy jajecznej wraz ze szczypiorkiem. Doprawić. Całość wymieszać.

3

Kromki chleba posmarować gotową pastą. Dać świeże warzywo.

Składniki

 50 g jajek (1 szt.)
 30 g sera żółtego
 1 łyżka szczypiorku (5g)
 1 łyżeczka masła (5g)
 70 g chleba razowego (2 kromki)
 100 g świeżych warzyw
 1 szczypta soli
 1 szczypta pieprzu

Wskazówki

1

Jajko ugotować na twardo, obrać i jeszcze ciepłe rozdrobnić widelcem, wymieszać z masłem.

2

Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do masy jajecznej wraz ze szczypiorkiem. Doprawić. Całość wymieszać.

3

Kromki chleba posmarować gotową pastą. Dać świeże warzywo.

Pasta jajeczna z serem żółtym i szczypiorkiem

Zostaw Opinię

Fakty żywieniowe

Porcje 1


Ilość na porcję
Kalorie 403
% Dzienna wartość *
Całkowita zawartość tłuszczu 20.5g32%
Węglowodany ogółem 30.9g11%
Błonnik pokarmowy 4.3g18%
Białko 23.3g47%

* Procent dziennych wartości jest oparty na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od Twoich potrzeb kalorycznych.

Scroll to top